Header image
Text background bars
log

Kyläpaja joulutauolle

Sevettijärven koululla sijaitsevan kyläpajan isäntä Arttu Niemenmaa kertoo, että paja jää joulutauolle 16.12 ja on avoinna seuraavan kerran tiistaina 4.1.2011. Aukioloajat ovat samat kuin syyspuolellakin.

Paja ja sen koneet ovat olleet kyläläisten käytössä syyskaudella tiistaista perjantaihin klo 11-18, jolloin pajaisäntä on paikalla ja opastaa koneiden käytössä. ”Pajassa on korjattu jonkun verran rekiä ja huonekaluja, mutta enemmänkin toimintaa sopisi”, sanoo pajaisäntä. Mutta todellinen hittituote on ollut tiuhta. Monet naisihmiset ovat käyneet tekemässä itselleen tiuhdan ja kävyn.


Tiuhta eli pirta, jolla kudotaan pauloja ja nauhoja on ollut suosituin valmistettava esine Sevetin kyläpajassa. Myös kudottaessa tarvittaiva käpyjä on valmistettu.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider