Header image
Text background bars
log

KOLTANSAAMENKIELINEN KIELIPESÄ SEVETTIJÄRVELLE

Sevettijärvellä käynnistyy syyskuussa yli vuosikymmenen tauon jälkeen koltansaamenkielinen kielipesätoiminta. Toiminnan rahoittaa Suomen kulttuurirahasto ja sen järjestää kolttasaamelaisen kielen ja kulttuurin yhdistys Saa´mi Nue´tt ry.
Vuoden 2011 alusta alkaen kielipesärahoituksesta huolehtii Opetusministeriö.

”Olemme lobanneet yhdessä inarinsaamenkielen yhdistyksen Anarâškielâ Servin kanssa kielipesiemme puolesta. Suomen kulttuurirahasto otti aktiivisen roolin asiassa, ja samassa alkoi tapahtua. Saamen kielistä pienimmät ja uhanalaisimmat ovat saaneet voimakkaan tukijan. Meidän pienien ryhmien yhteistyössä on todella voimaa”, kiittää Saa´mi Nue´ttin puheenjohtaja Pauliina Feodoroff.

”Koltansaamen kielen kehittymisen ja siirtymisen kannalta kielipesän työ on korvaamatonta. Kielipesässä käyneillä lapsilla on kouluun tultaessa vahva pohja koltansaamen opiskeluun, ja samalla monia kulttuuritaitoja siirretään lapselle jo pienestä pitäen”, kertoo Saa´mi Nue´ttin varapuheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio.

”Itse kielipesäikäisen lapsen äitinä kannustan kaikkia alle kouluikäisten lasten vanhempia käyttämään tämä ainutkertainen mahdollisuus hyväksi ja tuomaan lapsensa kielipesään”, kehottaa Sanila-Aikio.

Kielipesätoiminnasta kiinnostuneet vanhemmat voivat ottaa yhteyttä Saa´mi Nue´ttiin i...@saaminuett.fi  ja Pauliina Feodoroff 040 736 44 75 tai Tiina Sanila-Aikio 040- 725 25 85.

3 kommenttia

 1. avatar Satu Moshnikoff
  Julkaistu 29.6.2010 kello 10.51 | Ikilinkki

  Samai šiõǥǥ håmm! :) Juʹn-a teeʹst lij kaunnum jååđteei ǩiõllpeässa? Sätt leeʹd vaiggâd kaunnâd nåkam oummu. Pueʹrmõs lij, što sõrgg äʹlǧǧveʹted ooccâd!

 2. avatar Tiina S-A
  Julkaistu 29.6.2010 kello 11.28 | Ikilinkki

  Leä´p kaunnâm ju´n jåå´đteei :) Ko veâl vuäǯǯap päärnaid mie´ldd tuejjumu´šše…

 3. avatar liisa holmberg
  Julkaistu 29.6.2010 kello 15.24 | Ikilinkki

  Mahtava homma. Tämä on aina yksi askel eteenpäin. Nyt voi nuoret perheet ihan rauhassa muuttaa Sevettiin. Mahtavaa Saami nuett -porukoille.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider