Header image
Text background bars
log

Sää´mǩiõllsaž musikkpoodd päärnaid vue´ssmannust

Saa´mi päärnaikultturkõõskõs jä´rjsti sää´mǩiõllsaž musikkpooddid päärnaid Aanrest vue´ssmannust. Anna Näkkäläjärvi da Annukka Hirvasvuopio-Laiti stu´vrrje musikkpooddid tâ´vvsäämas, Tiina Sanila-Aikio nuõrttsäämas da Anna Morottaja aanrõšǩiõ´lle. Musikkpooddin le´jje mie´ldd nu´tt kuâhttlo päärnžed juõ´ǩǩ vuâra.

Saa´mi päärnaikultturkõõskõõzz vs. tuejjumuužžjåå´đteei Saara Alakorva miõlâst musikkpoodd o´nnste samai puârast, päärnain leäi hää´sǩ da päärna piõ´sse kuullâd da ââ´nned jee´res sää´mǩiõlid. ”Tuäiv mie´ldd vuei´ttep juä´tǩǩed näkam päärnai musikktuåimid puõ´ttiääi´jest še” Alakorva ceälkk.

Saamenkieliset musiikkihetket lapsille toukokuussa

Saamelainen lastenkultturikeskus järjesti saamenkielisiä musiikkihetkiä lapsille Inarissa toukokuussa. Anna Näkkäläjärvi ja Annukka Hirvasvuopio-Laiti ohjasivat musiikkihetkiä pohjoissaameksi, Tiina Sanila-Aikio koltansaameksi ja Anna Morottaja inarinsaameksi. Musiikkihetkissä oli mukana noin kaksikymmentä lasta joka kerta.

Saamelaisen lastenkulttuurikeskuksen vs. toiminnanohjaajan Saara Alakorvan mielestä musiikkihetket onnistuivat erittäin hyvin, lapsilla oli hauskaa ja lapset pääsivät kuulemaan ja käyttämään eri saamen kieliä. ”Toivottavasti voimme jatkaa tällaisia lasten musiikkitoimia myös tulevaisuudessa”, Alakorva sanoo.

Yksi kommentti

  1. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 29.5.2010 kello 9.15 | Ikilinkki

    Šiõǥǥ što päärna peäʹsse läullad säämas. Lääuleeʹl lij pueʹrr mättjed ǩiõlid: sääʹn pâššne miõʹlle hieʹlǩeld. Jäänab näkkmid musikkpooddid! :)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider