Header image
Text background bars
log

Kolttapääsiäinen Panaman ilmastokokouksessa

Saa´mi Nue´ttin aloittama ilmastoyhteistyö osuuskunta Lumimuutoksen kanssa otti ensimmäisen kansainvälisen askeleensa pääsiäisen aikaan, kun  Anna-Maria Feodoroff vaihtoi pohjoisen kevätsään trooppisen lämpöön osallistuessaan YK:n alaiseen ilmastotyöryhmän kokoukseen kolttien ja Saa´mi Nue´ttin edustajana.  Alkuperäiskansajohtoinen työryhmä kehittelee kokouksessa metodologioita ja yhteisiä päämääriä ilmastomuutokseen sopeutumiseen ja haittavaikutuksien minimointiin, sekä säätietojen keräämiseen ns. ruohonjuuritasolta. Sevettijärvi on ehdolla yhdeksi projektin pilottialueeksi. Viemiseksi kokoukseen Anna-Maria sai Moshnikoffin Sadun valokuvia kylästä, sekä koltankielistä vuodenaika-,viikonpäivä- ja kuukausisanastoa. Yksi projektin erityisistä mielenkiinnon kohteista onkin alkuperäiskansojen kieliin ja sanastoon koodautunut luonto- ja säätieto.Odotamme mielenkiinnolla, millaisia tuomisia Anskulla on Panamasta!

Yksi kommentti

  1. avatar Satu Moshnikoff
    Julkaistu 6.4.2010 kello 17.37 | Ikilinkki

    Hieno juttu, että koltat saivat oman edustajan Panaman ilmastokokoukseen! Toivottavasti yhteistyö alkaa positiivisissa merkeissä ja tuottaa hyviä tuloksia!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider