Header image
Text background bars
log

Huolestuttava laivapalo Kirkkoniemessä – laivaa hinattiin Näätämövuonossa

NRK uutisoi 2.3. venäläisen troolarin ”Tobagon” syttyneen tuleen. Palavaa laivaa oli hinattu mm. Näätämövuonoon samalla kun sitä sammutettiin. Laivan sammutuspaikkaa siirreltiin mm. terveydelle haitallisen savun leviämisen estämiseksi.

Laivapalo vuonossa on huolestuttava uutinen rannikon asujien ja myös kolttien kannalta – pienetkin vesistöön pääsevät myrkyt vaikuttavat alueen lintuihin ja kaloihin. Toivottavasti palon sammutus on onnistunut tehokkaasti, ettemme joudu kesällä näkemään Näätämönjoessa saastuneita kutulohia.

Lisää aiheesta

2 kommenttia

 1. Julkaistu 5.3.2010 kello 15.34 | Ikilinkki

  Ohhoh, siellähän on ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Toivotaan tosiaan, ettei mereen ole valunut mitään ylimääräistä!

 2. avatar Satu
  Julkaistu 7.3.2010 kello 9.20 | Ikilinkki

  Kirkkoniemen ja Muurmanskin satamat ovat lähellä koltta-aluetta. Koska vallitsevien tuulten suunta on yleensä pohjoinen / koillinen, seuraamme tarkoin satamien tapahtumia.
  Myös Nikkelin tehdas on rajan takana kovin lähellä. Muutaman kerran on Kirkakkajärven ilman laatua mittaavan aseman kautta annettu varoitus vaarallisen huonosta ilmanlaadusta. On käsketty pitää ikkunat kiinni ja lapset sisätiloissa.
  Pitää vain luottaa siihen, ettei mitään isompaa katastrofia sattuisi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider