Header image
Text background bars
log

Koulutusta GPS:n käytössä

Paliskuntain Yhdistys järjesti tänään Sevettijärvellä koulutusta gps-paikantimen käytössä Vätsärin paliskunnan poromiehille. Oppia oli tullut saamaan kaksi nuorempaa ja kolme varttuneempaa poromiestä.


Viljo Semenoja laittaa paristoja paikantimeen, mutta Matti Semenoff on jo saanut virran päälle.

Poroisäntä Matti Semenoff sanoi pilke silmäkulmassaan, että paikantimia on hankittu paliskunnan poromiehille, jotta parhaat marja- ja kalapaikat löytyisivät helpommin!

Poronetossa ovat apuna nykyisin moottorikelkka ja helikopteri, miksei siis myös paikannin. Sen avulla saatanee etto suoritetuksi nopeammin ja erotukset pidetyksi ilmoitettuina aikoina, kun kulkeminen helpottuu.


Gps-škoouʹlʼjumuš Čeʹvetjääuʹrest

Paalǥâskooʹddi Õhttõs riâšši täʹbbe Čeʹvetjääuʹrest škoouʹlʼjumuužž gps-mašinai diõtt Väʹččär paalǥâskååʹdd puäʒʒoummid. Kueʹhtt nuõrab oummu da koumm vuõrâsoummu leʹjje puättam mättʼtõõttâd.

Puäʒʒeeʹžžed Semenoov Maʹtt säärnai jaškkeeʹl, što täid gps-mašinaid leäi haʹŋǩǩuum puäʒʒoummid tõn diõtt, što pueʹrmõs mueʹrjjsââidõõzz da kueʹllpääiʹǩ käunnʼjeʹče pueʹrben.


Poromiehet tarkkoina, miten ne kuvan koordinaatit taas laitettiinkaan?!

Puäʒʒooccmest lie annʼjõžääiʹj veäʹǩǩen motorǩeâlkk da helikopter da ââʹn gps-mašina še. Tõn veäkka možât ooccâmtuâjj mâânn ǩiõrggubun da pikalõõzzid vueiʹtet ââʹnned teʹl ko lij iʹlmmtum.

2 kommenttia

 1. avatar pauliina feodoroff
  Julkaistu 7.3.2010 kello 23.59 | Ikilinkki

  Näyttäähän se yksi näätämönkin mies olleen paikalla;)

 2. avatar Satu
  Julkaistu 8.3.2010 kello 10.04 | Ikilinkki

  Näätämön edustaja vain käväisi ”kylässä”, mutta sattui olemaan paikalla juuri silloin kuin kuvaajakin. Hän itse selitti minulle, ettei kuulu koulutettavien joukkoon.
  Mutta ehkä näätämöläisetkin innostuvat, kun näin saivat ensikäden tietoa asiasta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider