Header image
Text background bars
log

Kirjastoauto palvelee

Muutama vuosi sitten Inarin kunnan kirjastoautosta kyseltiin, olisiko tarvetta uusille pysäkeille. Esitin, että auto pysähtyisi meidän kohdallamme, koska käyn autossa melkein joka kerta, kun se kulkee Sevetin perällä. Sain “oman” pysäkin!

Olin tänään lainaamassa kirjoja, kun autoon tuli puhelu. Joku kysyi kirjaa, jonka olisi halunnut lainata, mutta sanoi, ettei pääse sitä itse autolle hakemaan. Aina palvelualtis kirjastoauton kuljettaja, Terho Myyryläinen, lupasi laittaa sen ohi ajaessaan tienvarren postilaatikkoon. Koska kuitenkin kyseessä oli nk. avoin heittolaatikko, asiakas ei halunnut jättää sitä sinne. Silloin Terho sanoi tuovansa kirjan asiakkaan kotiovelle saakka!

Tätä minä nimitän suorastaan loistavaksi palveluksi. Kunniakkaaseen 150 vuoden ikään ehtinyt Inarin kunnan kirjastolaitos huolehtii muutoinkin aivan ainutlaatuisella tavalla lainaajistaan sekä kirjastossa että kirjastoautossa. Siitä lämmin kiitos kaikille virkailijoille!


Terho kiinnittää Saa’mi Nue’ttin kotisivun julisteen kirjastoauton ilmoitustaululle.

6 kommenttia

 1. Julkaistu 26.2.2010 kello 23.05 | Ikilinkki

  Terho se on jaksanut kirjastoautollansa sahata Sevetin tietä jo useamman vuoden. Voisi kuvitella, että samalla lailla kun on jääneet kiemuraisen tien mutkat ja kuopat selkärankaan, niin ovat asiakkaatkin tulleet tutuiksi!

  Eikös se muuten ollut 1982 kun kirjastoauto kävi Sevetissä ekan kerran? Muistanko väärin, oliko Terho jo silloin puikoissa?

 2. avatar pauliina feodoroff
  Julkaistu 28.2.2010 kello 20.27 | Ikilinkki

  Ja kirjastoauton valikoima on aina ollut kelpo: jo pienenä tyttönä tulivat niin Comésin kuin Hugo Prattin sarjakuvat lainattua, vaikkei niistä paljon ymmärtänyt, puhumattakaan Enki Bilalin töistä!

 3. avatar Satu
  Julkaistu 1.3.2010 kello 14.04 | Ikilinkki

  Eini on mummolassa ja haluaa lähettää terveisiä Terholle! Keväjärvellä tavataan! EINI

 4. avatar Satu
  Julkaistu 1.3.2010 kello 16.17 | Ikilinkki

  Oikeassa olet, Minna. Kyllä Terho on ollut mukana aivan alusta saakka näitä Sevetin tien kurveja kaartelemassa. Kun tie oli 1980-luvulla vielä melko surkea: kapea, kuoppainen ja kovin kurvainen, piti kirjastoauton käyttää Sevetin reissuun kaksi päivää.
  Kirjaston ”pojat”, Terho ja Erkki Hämäläinen yöpyivät koulun monistus- jne. monitoimihuoneessa.
  Jos päivällä oli koulussa tarvittu monisteita, huoneessa oli vielä illalla voimakas spriin haju. Siihen aikaan ei ollut laserkopiokoneita, vaan monistettiin spriikoneilla. Voi vain kuvitella, miten mukava yöpaikka heillä oli. Siitä huolimatta he palvelivat asiakkaitaan hymyhuulin!
  Siihen verrattuna onkin sitten ”luksusta” kulkea päällystettyä tietä ja suoritutua reissusta päivänmukin.

 5. avatar Terho
  Julkaistu 10.3.2010 kello 19.40 | Ikilinkki

  Kiitos omasta ja koko kirjaston henkilökunnan
  puolesta. Taas jaksamme paremmin.

 6. Julkaistu 16.3.2010 kello 13.19 | Ikilinkki

  Minä olen myös onnellinen että kirjastoauto lähellä meidän talo tule. Minä saan lainamassa Hollantilaiset kirjat, ja mina lainan myös Suomen askartelu kirjat ja cd:tä. On hyvä joskus juttella Terho kanssa, täällä en tule paljon ihmiset.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider