Header image
Text background bars
log

Matti Morottaja kunniatohtoriksi

Inarin saamen kielen elvyttäjä inarilainen Matti Morottaja (s.1942) vihitään Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi toukokuussa.

Matti on vaikuttanut myös koltan kielen elvyttämiseen, sillä häntä on kiittäminen ensimmäisen kielipesän perustamisesta Sevettijärvelle. Matti oli mukana monet kerrat täällä kyläkokouksissa ja Sevetin koulun vanhempienilloissa kertomassa kielipesien myönteisesta vaikutuksesta kielitaidon siirtämisessä lapsille. Hänen ansiotaan on, että kielipesätoiminta lopulta saatiin alkuun Sevettijärvellä.

Maʹtt Morottaja cisttdåhttren

Aanar sääʹmǩiõl jeällteei aanarsäʹmmlaž Maʹtt Morottajast (š.1942) šâdd ǩiđđmannust cisttdåhttar Heʹlssen pââimõsškooulâst.

Maʹtt lij jiânnai vaikktam mij sääʹmǩiõl jeältumuʹšše še. Suu mij vuäǯǯap späʹssbõõššâd tõʹst, što vuõssmõs ǩiõllpieʹss alttii Čeʹvetjääuʹrest. Maʹtt puõʹđi määŋg vuâra tiiʹǩ siidsåbbrid da Čeʹvetjääuʹr škooul škooulneeʹǩǩi puärrsi såbbrid da mainsti miʹjjid ǩiõllpieʹzz pirr. Suu miõlâst ǩiõllpieʹss leäi šiõǥǥ päiʹǩǩ mainsted päärnaivuiʹm säämas, ko nääiʹt tõk mättjeʹče tõn hieʹlǩeld. Son leäi nuʹtt väimmšõs mainsteei, što mââimõsân oummu oskku suu da ǩiõllpieʹss tuejjumuužž altteeš Čeʹvetjääuʹrest.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider