Header image
Text background bars
log

Koltansaamen intensiivikurssi alkoi Sevettijärvellä

Kurssin vetäjänä on Tiina Sanila-Aikio ja ilmoittautuneita on 6 aikuista, joiden äidinkieli on koltansaame. Opiskelu aloitettiin tänään eli päivää ilmoitettua myöhemmin poroerotuksen vuoksi, mutta menetetty aika aiotaan korvata sopivana hetkenä.

Kurssilaiset ilmoittivat tavoitteenaan olevan oppia lukemaan äidinkieltään ja myös kirjoittamaan sitä. Ensimmäinen tehtävä on tietenkin opetella koltansaamen kirjaimet, joita on 36 kappaletta (suomessa 28). ”Kun kirjaimet on opittu päästään lukemisen alkuun ja sitä kautta kirjoittamaan”, sanoo Tiina.

Sääʹmǩiõl intensiivlaž kurss aaʹlji Čeʹvetjääuʹrest

Kuurs uʹčteeʹlen lij Tiina Sanila-Aikio da kuʹrsse lie iʹlmmtõõttâm 6 vuõrâsoummu, kook mainste säämǩiõl jeäʹnnǩiõllân. Mättʼtõõttmõõžž altteeš eiʹdde täʹbbe pikalõõzz diõtt peeiʹv mâʹŋŋlubun ko leäi iʹlmmtum. Mõõntum ääiʹj koʹrvveet mâʹŋŋlest.

Kurssneeʹǩǩ sarnnu, što sij täävtõsân lij mättjed lookkâd da ǩeʹrjjted säämas. Vuõssmõs tuâjjan lij teâđast mättʼtõõttâd sääʹmǩiõl bukvaid, koid lie 36 da teeʹmestiõtt (lääʹddǩiõlâst lie 28). ”Ko bukva lie vueiʹvest, altteep lookkâd da tõn pääiʹǩ mättjep ǩeʹrjjted,” ceälkk Tiina.

Poroerotus jatkui tänäänkin, joten vain puolet kurssilaisista oli paikalla.
Poroerotus jatkui tänäänkin, joten vain puolet kurssilaisista oli paikalla.

Yksi kommentti

  1. Julkaistu 11.2.2010 kello 22.46 | Ikilinkki

    Tsemppiä kieliopintoihin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaadittavissa kentissä merkkinä: *

*
*
WWW-sivut

 
Text background bars
Divider